marți, 6 ianuarie 2009

Ingeri & Demoni (Angels & Demons) - 2009

Premiera in Romania: 15.05.2009
Regia: Ron Howard
In rolurile principale: Tom Hanks, Ayelet Zurer

Specialistul in simbologie Robert Langdon trebuie sa dejoace de aceasta data planurile unei secte, Illuminati, al carei scop este nici mai mult nici mai putin aruncarea in aer a intregului Vatican.
Si nu oricand, ci in timpul conclavului care ar trebui sa-l aleaga pe urmatorul papa.
Ajutat de frumoasa cercetatoare Vittoria Vetra, Langdon are la dispozitie doar 24 de ore pentru a salva Roma de la distrugere.


Sursa: www.cinemagia.ro


Star Trek - 2009

Premiera in Romania: 08.05.2009
Regia: J.J. Abrams
In rolurile principale: Zachary Quinto

Cand nava stelara USS Kelvin este atacata de Nero (Eric Bana), un neindurator romulan, este timpul ca tinerii Kirk (Chris Pine) si Spock (Zachary Quinto), de-abia iesiti de pe bancile Academiei, sa faca echipa pentru a porni in cautarea unuia dintre prizonierii romulanului.
La bordul navei Enterprise, cei doi vor colabora cu McCoy, Uhura, Scotty, Sulu si Chekov intr-o aventura care-i poarta pana pe planeta Vulcan.
Destinat atat celor nefamiliarizati cu universul Star Trek cat si super-fanilor acestuia, noul film al lui J.J. Abrams introduce si generosul artificiu al calatoriei in timp.
Oare ii va permite acesta tanarului Spock s-o intalneasca pe varianta sa mai in varsta, interpretata de celebrul Leonard Nimoy?


Sursa: www.cinemagia.ro


X-Men Origins: Wolverine - 2009

Premiera in Romania: 01.05.2009
Regia: Gavin Hood
In rolurile principale: Hugh Jackman, Ryan Reynolds

Wolverine, unul dintre cele mai populare personaje din seria X-Men, are parte de propriul sau film.
Prequel al celebrei serii, filmul prezinta aventurile mutantului cu uimitoare puteri regenerative inainte de-al intalni pe profesorul telepat Charles Xavier. Wolverine (sau Logan) porneste in cautarea propriului sau trecut si a originii uimitoarelor sale puteri.


Sursa: www.cinemagia.ro


Race to Witch Mountain - 2009

Premiera in Romania: 24.04.2009
Regia: Andy Fickman
In rolurile principale: Dwayne Johnson

Soferul de taxi din Las Vegas Jack (Dawyne Johnson) nu-si crede ochilor cand cei doi pusti care i se urca in masina se dovedesc posesorii unor puteri ceva de speriat.
Nu asta e singura problema a lui Jack: pustii sunt urmariti si de o misterioasa organizatie hotarata sa puna mana pe ei.
Dar de ce-si doresc cei doi copii sa ajunga pe Muntele Vrajitoarelor si ce se ascunde in maruntaiele acestuia?

Sursa: www.cinemagia.ro


The Wackness - 2008

Premiera in Romania: 17.04.2009
Regia: Jonathan Levine
In rolurile principale: Ben Kingsley, Josh Peck

In anul 1994, Luke Shapiro, un pusti traficant de marijuana, are ca preocupari principale salvarea situatiei financiare a parintilor sai si pierderea virginitatii inainte de a pleca la colegiu.
Din fericire, printre clientii sai se afla si un psihiatru, doctorul Squires, cu care face sedinte de psihoterapie in schimbul cantitatilor de marijuana.
Cum mariajul doctorului este pe butuci, situatiile celor doi seamana surprinzator de bine, asa ca fiecare are de invatat de la celalalt.
Baiatul ajunge sa-si inteleaga problemele si intre timp se indragosteste de o colega de scoala, nimeni alta decat fiica profesorului.

Sursa: www.cinemagia.ro


Monstri contra extraterestri (Monsters vs. Aliens) - 2009

Premiera in Romania: 10.04.2009
Regia: Rob Letterman, Conrad Vernon
In rolurile principale: Reese Witherspoon, Rainn Wilson

Susan Murphy (Reese Witherspoon), o tanara din California, este lovita in ziua nuntii de un meteorit. Efectul? Susan se transforma intr-un monstru de 15 metri inaltime, pe care armata se grabeste sa-l captureze dandu-i numele de Ginormica.
Dar Susan evadeaza si, alaturi de alti monstri la fel de simpatici, incearca sa protejeze Terra de atacurile unui grup de extraterestri rauvoitori, condusi de infioratorul Gallaxhar.

Sursa: www.cinemagia.ro


Confessions of a Shopaholic - 2008

Premiera in Romania: 03.04.2009
Regia: P.J. Hogan
In rolurile principale: Isla Fisher, Krysten Ritter

Rebecca Bloomwood este o new-york-eza foarte simpatica, a carei mica problema cu cumparaturile tinde sa devina mare de tot: Rebecca are o adevarata dependenta pentru hoinareala prin magazine, ceea ce-i provoaca o gaura imensa in cont.
Tanara viseaza la o slujba intr-o revista de moda, dar nu pune mana decat pe o rubrica la un ziar financiar din acelasi trust. Rubrica devine foarte populara, iar Rebecca se desfata pe laurii celebritatii obtinute peste noapte.
Dar cand pasiunea pentru cumparaturi ii pune in pericol atat relatia cu prietenul ei cat si cariera, ea trebuie sa decida urgent ce-i mai important in viata.

Sursa: www.cinemagia.ro


The International: Puterea banului (The International) - 2009

Premiera in Romania: 27.03.2009
Regia: Tom Tykwer
In rolurile principale: Clive Owen, Naomi Watts

Luis Salinger (Clive Owen), agent al Interpolului, este hotarat sa aduca in fata justitiei una dintre cele mai puternice banci ale lumii.
Ajutat de procuroarea Eleanor Whitman (Naomi Watts), Salinger ajunge sa descopere zeci de activitati ilegale ale bancii. Intr-o vanatoare cu totul si cu totul globala, cei doi isi dau curand seama ca vietile lor sunt in pericol: banca nu se da in laturi nici de la crima, in planul ei de-a finanta terorismul si conflictele armate.

Sursa: www.cinemagia.ro


Marley & Me - 2008

Premiera in Romania: 13.03.2009
Regia: David Frankel
In rolurile principale: Jennifer Aniston, Owen Wilson

John si Jennifer s-au casatorit de curand, dar nu vor sa intre prea repede in lumea responsabilitatilor familiale asa ca, in loc de un copil, au ales sa se ingrijeasca de un caine.
Marley este un labrador adorabil, dar in acelasi timp extrem de neastamparat si cam... nevrotic, care va avea grija sa le umple vietile (si nervii) mai ceva ca o gasca de copii.

Sursa: www.cinemagia.ro


Seven Pounds - 2008

Premiera in Romania: 13.03.2009
Regia: Gabriele Muccino
In rolurile principale: Will Smith, Rosario Dawson

"Seven Pounds" este o drama scrisa de Grant Nieporte, regizata de italianul Gabriele Muccino si distribuita de Columbia Pictures.
Un agent al Fiscului, Ben Thomas (Will Smith), incearca sa-si ispaseasca o greseala din trecut ajutand sapte persoane. Dandu-se drept fratele sau, Ben schimba vietile celor sapte, dar planul sau este dat peste cap cand se indragosteste de Emily (Rosario Dawson) care sufera de o grava boala de inima. Dar ce are oare Ben de gand sa faca dupa ce-si duce la indeplinire planul?
O capodopera a cinematografiei americane care relanseaza o noua ipoteza in cautarea fericirii, intr-o lume bantuita de colapsuri financiare si politicianism: umanitatea.
Interpretare magistrala, scenariu exceptional, un film ce va lasa urme in contemporaneitatea cinematografica.

Sursa: www.cinemagia.ro


Gran Torino - 2008

Premiera in Romania: 06.03.2009
Regia: Clint Eastwood
In rolurile principale: Clint Eastwood, Cory Hardrict

Walt Kowalski, un veteran al razboiului din Coreea, priveste cu ochi rauvoitori la lumea in continua schimbare din jurul sau.
Vaduv, batranul isi conduce de colo-colo automobilul sau Ford Gran Torino, vazand cum cartierul in care locuieste este tot mai afectat de violente bande de imigranti.
Cand tanarul Tao, un imigrant asiatic, incearca sa-i fure masina, Walt reactioneaza surprinzator si-l ia sub aripa sa morocanoasa pe micul infractor, pe care vrea sa-l invete sa se poarte ca un barbat.

Sursa: www.cinemagia.ro


Doubt - 2008

Premiera in Romania: 06.03.2009
Regia: John Patrick Shanley
In rolurile principale: Meryl Streep, Amy Adams

E anul 1964. Carismaticul preot Flynn incearca sa inspire entuziasm printre rigidele traditii ale scolii St. Nicholas din Bronx, condusa de dura directoare, maicuta Alosyius Beauvier (Meryl Streep).
Vantul schimbarii bate in tara, iar scoala accepta primul elev de culoare, pe Donald Miller. Dar cand sora James (Amy Adams) banuieste ca parintele Flynn este nenatural de atent cu elevul sau, un adevarat razboi incepe intre directoare si profesor.

Sursa: www.cinemagia.ro


Cel ce vegheaza (Watchmen) - 2008

Premiera in Romania: 06.03.2009
Regia: Zack Snyder
In rolurile principale: Carla Gugino, Patrick Wilson

Intr-o societate umana alternativa, in anul 1985 zilele de glorie ale supereroilor costumati sunt de mult apuse. Acestia sunt acum in afara legii, singurii care-si mai pot exercita puterile fiind cei aflati in slujba guvernului Statelor Unite.
Cand unul dintre ei este ucis brutal, ceilalti pornesc o investigatie pentru a-l descoperi pe asasin. Eroii reuniti scot la iveala o conspiratie diabolica, care vizeaza anihilarea tuturor supereroilor, in scopul de a influenta balanta puterilor dintr-o lume nu foarte diferita de a noastra.

Sursa: www.cinemagia.ro


Strania poveste a lui Benjamin Button (The Curious Case of Benjamin Button) - 2008

Premiera in Romania: 20.02.2009
Regia: David Fincher
In rolurile principale: Brad Pitt, Cate Blanchett

Brad Pitt il interpreteaza pe Benjamin Button, un barbat care se naste sub forma unui om batran, intinerind pe masura ce inainteaza in varsta, pentru a sfarsi ca un bebelus.
Parte comedie, parte meditatie asupra destinului si-a vietii, filmul este inspirat dintr-o povestire a lui F. Scott Fitzgerald, care, la randul lui, a fost inspirat de o remarca a lui Mark Twain: "ce pacat ca cea mai buna parte a vietii vine la inceput, iar cea mai rea la sfarsit..."

Sursa: www.cinemagia.ro


Bride Wars (Bride wars) - 2008

Premiera in Romania: 13.02.2009
Regia: Gary Winick
In rolurile principale: Kate Hudson, Anne Hathaway

Romanticele "de serviciu" Anne Hathaway si Kate Hudson ajung in sfarsit in fata altarului! Problema este ca personajele lor, doua foarte bune prietene, si-au programat nunta in exact aceeasi zi.
Cand devine clar ca niciuna nu va ceda locul celeilalte, incepe un adevarat razboi miza fiind invitatii comuni, biserica, preotii, accesoriile si asa mai departe.
Pana unde vor merge cele doua si care vor fi primele victime?

Sursa: www.cinemagia.ro


Milk (Milk) - 2008

Premiera in Romania: 30.01.2009
Regia: Gus van Sant
In rolurile principale: Sean Penn, Josh Brolin

Harvey Milk a fost primul politician gay ales intr-un consiliu orasenesc american, in 1977. Impreuna cu primarul orasului San Francisco George Moscone, el a fost impuscat mortal de un alt consilier, Dan White, partizanul unei agende politice mai... conservatoare.
White a fost prins si judecat, pedeapsa lui ridicandu-se la doar sapte ani de inchisoare, pentru omor fara premeditare, desi barbatul intrase pe o fereastra in cladirea in care se aflau Milk si Moscone, tocmai pentru ca detectoarele de metal sa nu-i deconspire arma.
Pedeapsa prea indulgenta a provocat revolta comunitatii gay din San Francisco, eveniment cunoscut sub numele de White Night Riots.

Sursa: www.cinemagia.ro


Povestea lui Despereaux (The Tale of Despereaux) - 2008

Premiera in Romania: 30.01.2009
Regia: Robert Stevenhagen, Gary Ross, Sam Fell
In rolurile principale: Emma Watson, Matthew Broderick

Un soarece, Despereaux, nascut cu o inima curajoasa, spirit romantic si dorinta de a citi carti, nu de a le rontai, se indragosteste nebuneste de o printesa, Pea.
Destinul ii aduce alaturi de un rege, un sobolan care vrea sa scape din turnul sau, un temnicer, un bucatar care adora supa si o fata in casa extrem de nemultumita de viata ei.
Impreuna, ei trec printr-o multime de peripetii, coordonate de regizorul Sam Fell, a carei ultima creatie este tot o poveste cu soareci, "Aruncat la canal".

Sursa: www.cinemagia.ro


Curierul 3 (Transporter 3) - 2008

Premiera in Romania: 23.01.2009
Regia: Olivier Megaton
In rolurile principale: Jason Statham

Frank Martin (Jason Statham) isi pune din nou manusile de sofer profesionist pentru a o "transporta" pe Valentina (Natalya Rudakova), fiica rapita a unui oficial ucrainean, de la Marsilia la Odessa.
Pe drum, Frank va trebui sa se ocupe de niscaiva tipi ce vor sa impiedice livrarea in siguranta a Valentinei, dar nu acestia sunt problema principala a curierului, ci sentimentele.

Sursa: www.cinemagia.ro


Amurg (Twilight) - 2008

Premiera in Romania: 23.01.2009
Regia: Catherine Hardwicke
In rolurile principale: Kristen Stewart, Robert Pattinson

Viata unei adolescente pe nume Bella ia o intorsatura bizara din momentul in care se muta in oraselul Forks - Washington, pentru a locui cu tatal ei.
Initial, totul i se parea deprimant, pentru ca trebuia sa se acomodeze cu noua locuinta si cu noii colegi, insa la scurt timp il intalneste pe misteriosul si seducatorul Edward Cullen. Acesta se indragosteste de ea, insa are un mare secret de ascuns, care le pune in pericol relatia - el si familia lui sunt vampiri care au renutat la vanatul oamenilor.
Bella afla secretul lui, dar nu realizeaza ca isi risca viata continuand aceasta relatie.
Totul se complica atunci cand dusmanii vampiri ai familiei Cullen apar si vor sa o vaneze pe Bella.

Sursa: www.cinemagia.ro


luni, 5 ianuarie 2009

Frost/Nixon 2008


Premiera in Romania: 23.01.2009
Regia: Ron Howard
In rolurile principale: Michael Sheen, Frank Langella

In 1977, unsprezece interviuri televizate acordate de Richard Nixon gazdei de talk-show David Frost au provocat valva inca de la prima intrebare adresata fostului presedinte: "de ce nu ati ars casetele Watergate?"
Interviurile s-au concentrat atat asupra lui Nixon-omul, cat si asupra lui Nixon-politicianul, avand drept punct culminant un celebru mea culpa cu privire la rolului omului de stat in scandalul Watergate.

Sursa: www.cinemagia.ro


Zack si Miri fac un film porno (Zack and Miri Make a Porno) 2008


Premiera in Romania: 16.01.2009
Regia: Kevin Smith
In rolurile principale: Elizabeth Banks, Seth Rogen

Prieteni de-o viata, Zack (Seth Rogen) si Miri (Elizabeth Banks) decid, pentru a scapa de vesnicele probleme financiare, sa realizeze un film pentru adulti.
Pe masura ce rola se umple cu imagini, cei doi incep sa realizeze ca au, fiecare pentru celalalt, sentimente mai multe si mai complexe decat ar fi crezut la prima vedere...

Sursa: www.cinemagia.ro


Schimbul (Changeling/The Exchange) 2008


Premiera in Romania: 16.01.2009
Regia: Clint Eastwood
In rolurile principale: Angelina Jolie, John Malkovich

In trecut, cuvantul "changeling" denumea copilul schimbat la nastere cu un altul.
In filmul lui Eastwood, o mama este disperata cand fiul ei este rapit. Autoritatile dau de urma copilului, iar ziua cand acesta se intoarce acasa este cea mai fericita din viata mamei.
Dar curand apar tot mai multe indicii ca de fapt baiatul nu este de fapt al ei. Cine este de vina, politia sau altcineva? Va trebui sa vedeti voi.

Sursa: www.cinemagia.ro


Bedtime storyes (2008)


Premiera in Romania: 16.01.2009
Regia: Adam Shankman
In rolurile principale: Adam Sandler, Dana Goodman

Cel mai placut moment al zilei pentru un arhitect (Adam Sandler) este sa le spuna povesti nepoatei si nepotului sau.
In momentul in care amanuntele din imaginativele sale basme incep sa devina realitate, timidul arhitect trebuie sa-si ia inima in dinti si sa-si protejeze odraslele intr-o serie de aventuri care ne vor tine cu sufletul la gura.
Regizor este Adam Shankman, cel care a regizat si Pacificatorul, debutul lui Vin Diesel in comedie.
Sursa: www.cinemagia.ro


duminică, 4 ianuarie 2009

Ziua in care Pamantul se opri (The day the Earth stood still)


Premiera in Romania: 12.12.2008
Regia:
Scott Derrickson
In rolurile principale: Keanu Reeves, Jennifer Connelly

Acest film este un remake contemporan al clasicului SF din 1951.

O farfurie zburatoare aterizeaza pe Terra. Deloc ostil, asa cum se asteptau fortele armate ce inconjoara rapid vehiculul, extraterestrul care il ocupa este purtatorul unui mesaj de pace. El este insotit de un robot cu puteri extreme, alaturi de care ajunge intr-o familie de pamanteni. Cand acestia incep sa devina suspiciosi cu privire la originea lui, le dezvaluie misiunea sa: daca societatea umana nu este in stare sa mentina pacea, ea va fi distrusa de o neinduratoare rasa de roboti, aparatori ai galaxiei.

Omenirea e fascinata de multa vreme de posibilitatea existentei vietii pe alte planete. Literatura si filmele stiintifico-fantastice au servit nu numai ca divertisment, ci si pentru a intampina intrebarile noastre, sperantele si temerile despre viata extraterestra. Astfel de speculatii au captivat imaginatia noastra colectiva si au inspirat dezvoltarea de noi tehnologii pentru a explora cele mai indepartate colturi ale universului nostru si posibilitatea foarte reala ca nu suntem singuri.

Sursa: www.cinemagia.ro


De Craciun nu stam acasa (Four Christmases)


Regia: Seth Gordon
In rolurile principale: Reese Witherspoon, Vince Vaughn

Brad si Kate de-abia asteapta Craciunul, dar anul acesta tocmai pentru ca nu-si vor revedea familiile.
Daca in trecut cei doi isi vizitau toti cei patru parinti, divortati si recasatoriti, incercand sa-si suporte toate rubedeniile fara sa faca crize de nervi, anul acesta gata, vor pleca intr-o calatorie spre o destinatie exotica.
Dar cand ceata nu permite avionului lor sa decoleze, nefericitul cuplu este obligat sa faca patru craciunuri intr-o zi.

Sursa: www.cinemagia.ro


Bolt


Regia: Chris Wiliams
In rolurile principale: John Travolta, Miley Cyrus

Pentru super-cainele Bolt (John Travolta), fiecare zi este plina de aventura, pericole si intrigi - cel putin pana cand camerele de luat vederi se opresc, caci Bolt este starul unui serial TV de succes.
Cand el este transportat din greseala la New York, vom avea parte de cea mai mare aventura: una pe bune, in lumea reala. Inarmat numai cu convingerea ca toate faptele sale nemaipomenite sunt in acelasi timp si reale si insotit de doi improbabil companioni (o pisica de casa si un hamster), Bolt va descoperi ca nu are nevoie de super-puteri pentru a fi
erou.

Sursa: www.cinemagia.ro